lauantai 3. huhtikuuta 2010

Huonoja uutisia Kainuusta - mutta myös toivoa tulevastaKajaanin opettajankoulutusyksikkö, jossa opettajia on koulutettu vuodesta 1900 lähtien, päätettiin lakkauttaa Oulun yliopiston johdon toimesta. Liitutaululla surraan jälleen kerran yhden hallituksen päätöstä, jossa tuhansien koulutuksestaan välittäneiden opiskelijoiden ja opettajien tahdon yli käveltiin vedoten "huippututkimuksen edellytyksiin" ja "kansainväliseen kilpailukykyyn". Kajaanin koulutuksen väki, Helsingissä ollaan vahvasti puolellanne!

Kainuun lähellä, Hyrynsalmella, vastarinta kuitenkin nostaa päätään. Kuten aina kaikkialla missä ihmisten omaa päätäntävaltaa pilkkanaan pitävän talousjärjestyksen mahtikäskyt kaikuvat, myös Kainuussa julmat päätökset tapahtuvat hanttiin pistävän kansanvallan varjossa. Hyrynsalmella lukiolaiset valtasivat lopetuspäätöksen saaneen koulunsa, vedoten oikeuteensa kamppailla yhteisönsä puolesta, kesken oleviin hallintokanteluihin ja pienen koulun erinomaiseen henkeen ja opetukseen. Eikö ihmisillä ole itse oikeutta päättää, kuinka elinvoimainen heidän yhteisönsä on?

Liitutaulun lukijoilla on mahdollisuus osoittaa tukensa Hyrynsalmen lukiolaisille allekirjoittamalla adressi osoitteessa http://www.adressit.com/hyrynlukio

10000 nimeä adressissa Kajaanin opettajankoulutuksen puolesta, tai yli 3000 psykologian laitoksen säilyttämisen puolesta eivät pelastaneet näitä, mutta vaikka vallankäyttäjät nauravat adresseille niin jokainen nimi auttaa ja alleviivaa niitä ongelmia, joiden keskellä olemme - omien yhteisöjensä puolesta kamppailevat ihmiset eivät saa päättää omasta tulevaisuudestaan, vaan joutuvat alistumaan hallitusten ja edustajistojen "valistuneisiin" päätöksiin.

Onneksi, kuten aina, voimme auttaa toinen toisiamme ja osoittaa, että välitämme muustakin kuin opintopisteistä ja tuntipalkasta. Laita nimi Hyrynsalmen lukiolaisten adressiin ja heitä virtuaaliset yläfemmat rohkeille opiskelijakavereillemme Kainuussa!

--
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti