torstai 25. maaliskuuta 2010

Opiskelijatilaseikkailu 2009-2010

Viime syksynä pieni opiskelijoiden joukko kutsui tiedekunnan johdon opiskelijatilaan, joka oli juuri valmistunut vuosien remontista. Tavoitteena oli pitää tila opiskelijoiden käsissä ja juonia tiedekunnalta videotykki, äänentoistokamat, lisää tietokoneita ja valkokangas käyttöömme. Yöpymisestä, kalliista laitteista ja dokaamisesta oltiin kovasti huolissaan, mutta vauhdikkaan argumentoinnin jälkeen homma oli paketissa. Muutamien mutkien ja sähköpostien kautta laitteet lopulta saatiin, ja opiskelijatilaa käytetään lukupiireihin, suunnittelusessioihin, kouluduuneihin, leffailtoihin ja aika moneen muuhun.

Conddoorin sisustus on vielä kesken, mutta nyt seinille saatiin suuria vedoksia tiedekuntamme opiskelijoiden valokuvista. Pedagogisessa kahvilassa vieraillut, chicagolainen taidekasvatusprofessori Therese Quinn lahjoitti opiskelijoille tyylikkäät alkuperäisvedokset chicagolaisen taiteilijan teoksista, jotka ripustettiin takaseinään. Valaistus kaipaa vielä hyviä idiksiä. Takatilan kolkon laitosvalaistuksen saa pois päältä, joten tunnelmavalaistus on mahdollinen. Kaikki stylet ja ylimääräiset lamput voisi ottaa yhteisen tilan käyttöön – uudet varjostimet voi tehdä vaikka porukassa.

Ideoita voi heittää Peducalehteen, ainejärjestöille, tiedekuntajärjestölle – homma etenee upeimmin, kun toimeen ryhtyy itse.

--
Joona-Hermanni

 

1 kommentti:

  1. big tings. Tila on todella viihtyisä ja tukee tälläkin hetkellä yhteisöllistä tiedonrakentamista ja asiantuntijuuden kehittymistä.

    VastaaPoista