torstai 4. maaliskuuta 2010

Työryhmä: Tonnin lukukausimaksu

Uusi yliopistolaki on ehtinyt olla voimassa pari kuukautta, ja siinä ajassa on yliopiston johto koulutettu Shellin johtokunnan hefen tietotaidolla, ehdotettu opinto-oikeuden rajoittamista ja pariinkin otteeseen ehdotettu erinäisiä lukukausimaksukokeiluja. Yliopiston henkilökunta on pakotettu lakkoilemaan, koska luvatuista työehtodiileistä ei pidettykään kiinni.

Facebookissa viriää useita ryhmiä ja näkökulmia uudistuksia vastaan. Tärkeintä on osoittaa mahdollisimman isolla joukolla päättäjille, että haluamme säilyttää koulutuksen maksuttomana. Omiin silmiini lupaavin mielenilmaus on Opiskelijarähinä, joka pidetään ympäri suomea 18.3. Tavoitteena on vaatia koulutuksen maksuttomuutta, ja hallituksen eroa. Tavoite on vanhojen hyvien aikojen mukaisesti (ja parlamentaaristen periaatteiden mukaisesti) simppeli. Jos Jäätteenmäki pakotettiin eroamaan yhden vahinkofaksin tähden, antaa oven laulaa tälläkin kertaa.

Helsingin meno ja meininki käynnistyy näillä näkymin klo 12 Senaatintorilta. Kokoontumisen ja mielipiteen ilmaisun vapaus kannattaa tällä kertaa käyttää hyväksi ja jättää luento tai sulkisvuoro väliin!

--
Joona-Hermanni

2 kommenttia:

  1. Eiköhän se luento jää väliin, jos samaan aikaan on yliopiston lakko =)

    VastaaPoista
  2. Ainahan opiskelijat voivat opettaa toisiaan!

    http://lukupiiri.tumblr.com/

    VastaaPoista