sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

"Maksuton koulutus ei riitä"

Sitoutumattoman vasemmiston Vuokko ja Katri kirjoittavat sitoutumattoman vasemmiston blogissa lyhyesti ja tarkkanäköisesti siitä, mihin keskustelussa maksuttomasta koulutuksesta kannattaa seuraavaksi suunnata.
Kaikki ei ole hyvin riippumatta lukukausimaksuista. Suomi ei ole luokaton yhteiskunta, jossa kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet koulutukseen ja sivistysyliopisto on elitistinen ideaali, jota ei ole koskaan ollutkaan. Sivistysyliopistoajattelu näkee yliopiston yhteiskunnasta erillisenä saarekkeena, joka takaa tieteen vapauden sen seinien sisälle päässeillä valiokansalaisille, mutta sulkee muut ulos. Sen sijaan, että pidämme kiinni epätosista ideaaleista, meidän pitää vaatia enemmän.  
(Maksuton koulutus ei riitä.) 
Suomi ei ole tasa-arvoinen hyvinvointivaltio, mutta jatkuvalla yhdessä tekemisellä siitä luodaan sellainen - ja horisontissa siintää vielä paljon enemmän: tasa-arvoinen, hyvinvoiva ja ihmeellinen maailma.

(tämänkertainen polaroid Minneapoliksesta - viime viikolla tuhannet rohkeat yliopistolaiset ympäri Yhdysvaltoja järjestivät maanlaajuisen mielenilmauksen julkisen, tasa-arvoisemman koulutuksen puolesta)

--
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti