sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Käylan edunvalvonnan kuulumisia

Muutama poiminta kevään koulututuspolitiikasta laitokseltamme:

Käyttäytymistieteiden laitos käsitteli viime kokouksessaan mm. laitoksen organisaatiorakennetta ja kandin tutkielman hyväksymisen siirtäminen tiedekuntaneuvostoilta kandiseminaarien pitäjille. 
Laitos siis esittää tiedekuntaneuvostolle, että kandidaatin tutkielmien arvostelu siirrettäisiin tiedekuntaneuvostolta laitokselle ja edelleen siellä kandisemiaarien pitäjille.

Käytännössä ehdotuksen läpimeno nopeuttaisi tutkinnon ulossaamista kun byrokratiaa vähennettäisiin. Valitusoikeus pysyisi nykyisellään, eli opiskelijan näkökulmasta ehdotus vaikuttaa varsin positiiviselta.

 Käyttäytymistieteiden laitoksen organisaatio muodostetaan  kolmen oppiaineryhmän ja 13 sektorin yhdistelmästä. Organisaatiomallin voit käydä katsomassa täältä: https://alma.helsinki.fi/doclink/173032

Kasvatustieteen oppiainevastaavana toimii Markku Niemivirta. Tämän vuoden puolella on käsittääkseni tarkoitus muodostaa oppiaineiden työryhmät, joihin tulee myös opiskelijaedustus. Pistän siitä infoa myöhemmin kun rakenne selkenee.

Kaiken kaikkiaan propsit käyttäytymistieteiden laitokselle avoimesta tiedotuksesta. Pöytäkirjat ja esityslistat liitteineen ovat luettavissa almasta (ks. aiempi linkki) ja laitosneuvoston kokouksen summaukset lähetetään kaikille laitoksen opiskelijoille sähköpostitse.

Avoimen päätöksenteon puolesta,
Erna
K


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti