sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Suomen asekaupan Israeliin loputtavaSuomalainen ICAHD Finland järjestö on tehnyt ihailtavaa työtä selvittäessään vaiettua ja äärimmäisen vakavaa asiaa: suomalaisen aseteollisuuden ja valtiokoneiston asekauppoja Israeliin. Nyt järjestö on aloittanut täysimittaisen kampanjan tämän vastenmielisen asekaupan tuomiseksi suomalaisten tietoisuuteen, jotta asekauppa saataisiin loppumaan.

Muutama viikko sitten Taloussanomissa julkaistiin artikkeli aiheesta, jossa käytiin tuoreiden selvitysten pohjalta läpi suomalaisen asekaupan laajuutta Israeliin. Suomi on mm. ollut muutama vuosi sitten Yhdysvaltojen jälkeen toiseksi suurin ohjusteknologian toimittaja Israeliin. Huolimatta siitä että ulkoministeriö on ylpeillyt Suomen alullepanijan roolista vuonna 2003 Suomen allekirjoittamassa YK:n keskeneräisessä asekauppasopimuksessa, joka toteutuessaan kieltäisi asekaupan Israeliin, on Suomi jatkanut täysimittaista asekauppaa tähän päivään saakka.

Jo viime keväänä järjestössä toimiva Bruno Jäntti oli kirjoittanut hyvin summatun avoimen kirjeen Anni Sinnemäelle, siinä toivossa että Sinnemäki ja muut yleensä vastuulliset poliitikot lopettaisivat hiljaisen suostumuksensa asekaupalle.

Maailma muuttuu kun sitä muutetaan, osallistu Suomen asekaupan Israeliin lopettamiseen - allekirjoita ICAHD Finlandin adressi.

Lisätietoa:

Anni Sinnemäelle Israelin-vierailun jälkeen julkaistu avoin kirje. (ICAHD Finland)

Bruno Jäntin ja Petter Nissisen selvitys "Suomen ja Israelin vaiettu asekauppa". (ICAHD Finland)

 Järjestö: Suomi tukee asekaupoilla Israelin sotarikoksia. (Taloussanomat)

--
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti