maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kuulumisia HYYstäKevät on jo ehtinyt pitkälle ja vappu tekee kovasti tuloaan. Niinpä taitaakin taas olla aika päivitellä tännekin kuulumisia yhteisen ylioppilaskuntamme suunnalta. HYYssä on tänä keväänä ehditty monenlaista ja työtä on tehty niin edunvalvonnan, kehitysyhteistyön kuin vapunkin tiimoilla. Joitakin keskeisiä juttuja poimiakseni mainittakoon vaikkapa seuraavaa:

Edustajiston kokouksessa 24.3. valittiin Ylioppilaslehden uudeksi päätoimittajaksi Maria Pettersson. Petterssonin tausta on City-lehdessä ja kokemusta löytyy toki muualtakin. Hän aloittaa uudessa työssään ensi elokuun alussa, jolloin pääsemme seuraamaan, miten lehti edeltäjänsä ajasta muuttuu. Lisää uudesta päätoimittajasta voit käydä lukemassa vaikkapa täältä.

Torstaina 25.3. HYY julkisti kolmella kielellä teemansa eduskuntavaalivaikuttamiseen. Tilaisuus sisälsi hauskasti vanhan ajan ylioppilasmeinikiä ylioppilaslakkipäisten opiskelijoiden, Ylioppilaskunnan laulajien laulamien laulujen sekä Wanhan parvekkeelta kaikuvien "Me opiskelijat... Vi studenter.."-puheenvuorojen muodossa. HYYn kolme keskeistä teemaa vaaleihin 2011 vaikutettaessa ovat:
1) Maksuton koulutus
2) Riittävä toimeentulo
3) Ilmastolaki
Ylioppilaskunnan vaalisivusto löytyypi täältä ja lisää voi lueskella myös vaikkapa Rexin seinältä, josta kyseiset teemat niin ikään löytyvät.

Talousjohtokunta sai 9.4. vihdoin päätettyä järjestöjen tukisummista ja hallituksen hyväksynnän tämä päätös sai seuraavalla viikolla. Niinpä tukisummat saatiin maksuun ja oma Peducammekin sai taas pätäkkään toimintansa ja vaikkapa Autottoman kampuksen tukemisen taakse :-)

12.-16.4. Vietettiin koko ylioppilaskunnan piirissä Kurkkaa keHYYn viikkoa, jonka tarkoituksena oli tuoda HYYn harjoittama kehitysyhteistyö näkyväksi opiskelijoille. Ylioppilaskuntammehan lahjoittaa joka vuosi 0,7% budjetistaan kehitysyhteistyöprojekteihin, mikä on aikas hieno homma. Tällä viikolla nautittiin Sambia-lounasta, käytiin paneelikeskusteluita ja viikko huipentui Pohjanhovissa pidettyihin 0,7-bileisiin, joiden menoa ei edes tapahtuman hetkeksi katkaissut palohälytys onnistunut hillitsemään.

Edunvalvonnan saralla HYY muun muassa marssi mukana SYL:n ja SAMOKin yhteisessä suurmielenosoituksessa 21.4. Tätä ennen askarreltiin KOPO-valiokunnan toimesta banderolleja, joita sitten yhdessä mielenosoituksessa ylpeinä kannettiin. KOPO-sektori on myös julkaissut ylioppilaskunnan keinoja tutkintojen sujuvoittamiseen sekä ottanut kantaa Lehikoisen työryhmän raporttiin.

Edustajisto päätti kokouksessaan 20.4. myös kevään 2011 jäsenmaksusta. Tuloksena on 22€, eli ylioppilaskunnan jäsenmaksu lukuvuonna 2010-11 on yhteensä 44€. Samassa kokouksessa päätettiin lyhentää seuraava edustajistokausi yhteen vuoteen, jotta vaalirytmiä saadaan muutettua ja hallinnon opiskelijaedustajien vaalit saavat parittomina vuosina ansaitsemansa huomion.

Tulossa keväällä on vielä HYYn vappu.. Tänä vuonnahan oma ylioppilaskuntamme nimittäin lakittaa ihanaisen Mantan! Tule siis sinäkin katsomaan kyseistä spektaakkelia! :)

Marina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti