maanantai 8. helmikuuta 2010

Pulaa tietokoneista vai suorapuheisuudesta?

Yksi opiskelijoita nyppivä ikuisuusongelma tuntuu olevan vapaiden tietokoneiden puute erityisesti minervassa ja aleksandriassa. Erityisesti  kello 12-17 välillä vapaan koneen löytäminen on pieni lottovoitto. Missä piilee ongelma? Minervassa tietokoneluokkia on muutettu opetustiloiksi joka osaltaan lisää konepulaa. Suurin ongelma taitaa kuitenkin olla lukitut koneet.

Aleksandriassa tietokoneita on viidessä kerroksessa, eli kaiken järjen mukaan koneita pitäisi riittää halukkaille. Jokaisen koneen ruudulla teksti kertoo "koneen voi lukita 20 minuutiksi jolloin tulee jättää lappu lähtöajasta. Tämän ajan jälkeen kone vapautetaan pyynnöstä muille käyttäjille". Kirjastohenkilökunnan mukaan koneita pyydetään kuitenkin äärimmäisen harvoin vapauttamaan muiden käyttöön. Harvoin koneen edessä edes on mitään lähtöaikaa ja koneet seisovat tuntitolkulla odottamassa käyttäjän palaamista lounastauolta tms.

Nopein ja tehokkain lääke konepulaan olisi opiskelijoiden luopuminen käytännöstä "lukittu kone on yhtä kuin varattu kone". Uskon, että tästä kirjottamattomasta säännöstä luopuminen lisäisi vapaiden koneiden määrää huomattavasti, ja pikkuhiljaa opiskelijat oppisivat oikeasti kirjoittamaan lähtöaikansa lapulle ja varaamaan konetta aidosti siksi aikaa kun työskentelee sillä.

Vaan kuka haluaisi olla ensimmäinen käytännön muuttaja?

----

Erna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti