maanantai 15. helmikuuta 2010

Kuulumisia Ylioppilastaloilta...

HYYn vuoden 2010 hallitusohjelma toteaa ylioppilaskunnan sisäistä toimintaa käsittelevässä osiossaan: "...jokainen ylioppilaskunnan jäsen tietää, miten hänen etujaan ajetaan ja mitä ylioppilaskunta hänelle tarjoaa".  Peducan piakkoin vahvistettava toimintasuunnitelma puolestaan pyrkii siihen, että yhteinen ylioppilaskuntamme näkyisi ja kuuluisi tänä vuonna toiminnassamme aiempaa vahvemmin ja tulisi täten tutummaksi jokaiselle peducalaiselle. Toisena armaan ainejärjestömme tämän vuoden HYY-vastaavista sekä ylioppilaskunnan toimintaan enemmän ja vähemmän muutenkin sekaantuneena otan nyt minäkin itseäni niskasta kiinni ja koetan omalta osaltani hieman valottaa  HYYn tämänhetkisiä kuulumisia.

Mitä HYYssä nyt sitten alkuvuodesta on tapahtunut ja miten se koskettaa opiskelijaa?

Edustajisto hyväksyi kokouksessaan 28. tammikuuta vuoden 2010 hallitusohjelman ja antoi täten hallitukselle luottamuksensa ja valtuutuksen jatkaa yhteisten etujemme hoitamista kuluvan kalenterivuoden ajan. Hallitusohjelman voi halutessaan käydä katsastamassa HYYn sivuilta (http://www.hyy.helsinki.fi/suomi/81/doc/1131/) ja siitä voimme huomata, että HYY ottaa kantaa ja toimii laajasti monilla eri tahoilla ja yhteiskunnan osa-alueilla. Samaisesta paikasta voi myös käydä pällistelemässä ketä siellä Uudella ylioppilastalolla istuu meidän asioitamme hoitamassa (http://www.hyy.helsinki.fi/suomi/66/). Hallitushan koostuu tänä vuonna poliittisesta kombosta, jossa ovat edustettuina niin ainejärjestöläiset, osakunnat, Sitoutumaton Vasemmisto, HYYn vihreät, ruotsikielisten ainejärjestöjen Snäf kuin kv-opiskelijoiden Tsemppi-groupkin.

Valiokunnat, joita HYYstä löytyy monta ja moneen eri tarkoitukseen ovat niin ikään aloittaneet toimintansa vuodelle 2010. Valiokuntatyöskentely on avointa joka ikiselle ylioppilaskunnan jäsenelle, eli kaikille Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille ja mukaan voi liittyä ympäri vuoden. Työskentely on letkeää ja rentoa, eikä aikaisempaa kokemusta vaadita, aito (tai miksei epäaitokin) kiinnostus asiaa ja aihetta kohtaan riittää mainiosti mukaan lähtemiseen. Valiokunnat ovat myös mitä mainioin tapa tutustua poikkitieteellisesti muiden alojen opiskelijoihin, sekä saada ajankohtaista tietoa itseä kiinnostavilta tahoilta. Joitakin valiokuntia mainitakseni löytyy oma toimielimensä muun muassa tuutoritoiminnalle, järjestötoiminnalle, kansainvälisille asioille sekä koulutuspolitiikalle. Tiesittekös muuten, että viimeisenä mainitun tuoreena varapuheenjohtajana toimii oma peducalaisemme, allekirjoittaneen kanssa Peducan HYYstä ja edunvalvonnasta vastaava, Reetta Nurmi?

HYYn toimintatalouden rahoista huolehtiva talousjohtokunta puolestaan odottelee innolla helmikuun loppua, johon mennessä järjestöjen tulee palauttaa toiminta-avustushakemuksensa, jotta rahaa toimintaan päästään jakamaan. Kuulostaa hemmetin tylsältä, mutta liittyy itse asiassa suoraan meihin kaikkiin. Järjestöt, joiden joukossa ihana Peduca, saavat rahaa mm. toimintansa määrän ja laadun mukaan. Jokainen peducalainen onkin erinomaisen tervetullut ja toivottu kasvo suunnittelemassa ja toteuttamassa yhteistä toimintaa tai ihan vain osallistumassa yhteiseen toimintaan. Se, että järjestämme mielenkiintoista toimintaa, joka saa ihmiset osallistumaan tuo itse asiassa meille lisää rahaa ja resursseja vielä parempaan toimintaan ja siihen tarvitaan ihan jokaista! Mainiona väylänä tähän toimii vaikkapa Peducan S&M ilta maanantaina 22.2.!!

Tulevina isoina juttuina HYYn piirissä ovat esimerkiksi tuleva Ylioppilaslehden uuden päätoimittajan valinta maaliskuussa sekä ensi vuoden talouden kehyksen vahvistaminen huhtikuussa. Niistä lisää sitten lähempänä :)

Marina

P.S. Muistathan pääkaupunkiseudun ylioppilaskuntien laskiaisriehan Ullanlinnanmäellä huomenna 16.2. klo 12-16, sieltä voi sitten bongata vaikkapa ne HYYn hallituslaiset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti