lauantai 13. helmikuuta 2010

Liitutaulu kokkaa: Pasta con broccoli & paahdettu porkkanakeitto













Liitutaulu esittelee Club Vegestylezin (bikam a fän!) uusimpia herkkuja. Makoisassa illanvietossa kokattiin moniosainen, suolaista ja makeaa yhdistellyt illalliskattaus suuren maailman tyyliin, ja Liitutaulun ohjeilla onnistuu kotikokkailu - yhdistele vapaasti! Kuten Italiassa sanotaan: "L'appetito vien mangiando" - Vegestylez jatkaa varmasti pian, tervetuloa omien herkkuvegereseptien kanssa kokkailemaan!


Pasta con broccoli

-125g pastaa per ruokailija. (suosittelen Barillaa tai Galloa)
-yksi iso/kaksi pientä parsakaalta per 500g pastaa
-valkosipulia ja sipulia omien mieltymysten mukaan
-suolaa ja mustapippuria

Leikkaa parsan varresta muutama sentti kovaa osaa pois, katko oksat irti, kuori jäljelle jäänyt varsi ja pilko se 2cm paksuiksi paloiksi. Keitä parsaa suolavedessä (n.1rkl suolaa) 15-20min. Kun parsa pehmenee kattilassa, voit pilkkoa sipulin ja valkosipulin ja alkaa kulottaa niitä pannulla. Kun ne ovat saavuttaneet kauniin ruskean sävyn, siirrä parsaa ja sen keitinvettä pannulle (n.yksi loraus keitinvettä/2parsan oksaa). Valitse kattilasta pehmeimmät parsat ensin ja anna varren kovempien osien vielä pehmittyä. Kun kaikki parsa on siirretty pannulle, täytä parsakattila täyteen vettä (hyödynnä myös loput parsan keitinvedestä, siinä on makua) ja laita pasta tulille. Muista laittaa keitinveteen 2RKL suolaa! Kun pasta kypsyy, painele parsa pannulla mössöksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kun Pasta on pisteessä aldente, kaada vesi pois ja parsakastike pastan sekaan. Vot, ruoka on valmista!

Terveysintoilijoille: liian moni hukkaa mahdollisuutensa nauttia maukkaasta pastasta pihistelemällä suolan määrässä. Vedessä olevasta suolasta kaikki ei imeydy pastaan, joten liian suolaisesta spagetista ei ole pelkoa. Lisäksi, kun pasta on hyvin maustettu, siihen ei tarvitse lisätä epäterveellistä öljyä!

Paahdettu porkkanakeitto

4 henkilölle

1kg porkkanoita
4 sipulia
3 rkl oliiviöljyä
2 tl mustapippuria
2-3 tl jeeraa eli juustokuminaa
n.8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 dl Soija - tai ruokakermaa
(suolaa mikäli tarvitsee)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Paahda uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot. Kaada paahdetut kasvikset veteen ja siirrä kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää ruokakerma ja kiehauta.Lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa leivän ja hyvän seuran kanssa!

--
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti