keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kokemuksia Peducasta: Erna Peducan edunvalvontavastaava (kt) 2009-2010

Lähdin mukaan hallitukseen koska minua kiinnosti olla mukana vaikuttamassa omaan koulutusalaan ja yleisemmin opiskelijoiden äänen huomioimiseen tiedekunnassamme. Käytännössä oppiainetason edunvalvonta on melko paljon ihan asioiden seuraamista, yhteydenpitoa opiskelijaedustajiin, laitokseen ja opiskelijoihin. 2009 suurin osa edunvalvonnasta keskittyi  uuden yliopistolain seuraamiseen ja sen vaikutukseen kasvatustieteen koulutuksessa. Laitokset yhdistyivät ja olin mukana rakentamassa uutta laitosneuvostoa yhteistyössä muiden ainejärjestöjen kanssa. Onnistuimmekin saamaan käyttäytymistieteen laitokselle jokaisesta pääaineesta  opiskelijaedustuksen uuteen laitosneuvostoon. Vuosin aikana olen myös järjestänyt mm. edunvalvontaryhmiä ja Viiniä ja valitus-iltoja joissa keräämme opiskelijoilta tietoa koulutuksemme epäkohdista. Näiden tietojen pohjalta olemme kehittäneet mm. kandiohjausta  oppiaineessamme.

Ekskursiovastaava 2009

Ekskuvastaavuus nousi huolesta , ettei kasvatustieteessä oikein huomioida kolmatta sektoria opinnoissa tai uravaihtoehtona. Tämä synnytti idean Amnestyn ekskusta, jossa kuulimme mitä kasvatustieteen tutkinnolla voi hommailla järjestössä. Tapaaminen poiki myös "maailma koulussa" seminaarin , jossa olin suunnittelemassa globaalikasvatuksesta informoimista opiskelijoille 12 eri kansalaisjärjestön kanssa.

Condusvastaava 2010

Tiedekuntajärjestössämme lähdin tänä vuonna koulutuspoliittisen jaoksen puheenjohtajaksi. Jokaisesta ainejärjestöstä siis valitaan 2 edustajaa Condukseen. Pesti on avannut tiedekuntapolitiikkaa laajemminkin ja missionani on ollut luoda puitteita niin kopo-toimijoiden ja hallinnon opiskelijaedustajien väliselle tiedonkululle kuin tiedekunnan ja opiskelijoiden väliseen vuoropuheluun. Käytännössä tämä on tarkoittanut kuukausittaisia tapaamisia opintoasiainpäällikön ja ainejärjestöjen kanssa, kopo-briiffausiltoja ja Conduksen kokouksiin osallistumista.

Näistä tapaamista on tuloksena mm. tiedekunnan sivuaine- ja työelämäinfot.  Sen ohella olen ollut tekemässä kannanottoa maksuttoman koulutuksen puolesta, järjestämässä mielenosoitusta, selkeyttämässä opiskelijaedustajien rekrytointia ja luomassa uusia ainejärjestötyöstä annettavia opintopistekriteereitä. Parasta pestissä on ollut se, ettei hommia tehdä yksin. Kopo-jaoksessa asiat luodaan yhdessä ja resurssien mukaan.  26 henkinen hallitus koostuu kaikista tiedekunnan koulutusalosta, joten perpektiiviä on saanut koulutuspolitiikkaan myös sitä kautta.

Yleisesti peducassa olen osallistunut mm. Club Vegestylezin järkkäilyyn, yhteisten tapahtumien kasaamiseen ja blogikirjoitteluun . Haikealla mielellä lopetan järjestöhommat vuodenvaihteessa, mutta hyvillä muistoilla ja monta ystävää rikkaanpana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti