torstai 29. tammikuuta 2009

Yleiskokous laittoi kivet vierimään

Vahtimestarit joutuivat hätyyttelemään liikoja osallistujia pois Porthanian ykkössalin ovilta - paloturvallisuuden määrittämä maksimiraja tilassa samaan aikaan olevalle ihmismäärälle oli saavutettu. 500 ihmistä pääsi sisään, ja ovet jätettiin auki jotta halukkaat saivat jäädä kuikuilemaan kun Helsingin yliopiston yleiskokous lähti käyntiin.

Tapahtuman ihailtavalla tarmolla pääosin organisoinut Opiskelijatoiminta -liikkeen porukka linjasi aluksi suuntaa vastarinnalle, ja sitten lukuisat professorit ja dosentit summasivat uuden yliopistolain ongelmia monelta vakavalta kantilta. Fiksuja yleisöpuheenvuoroja pidettiin lukuisia. Yksimielisyys siitä mitä seuraavaksi on tehtävä alkoi hahmottua: "suunniteltu yliopistolaki on jäädytettävä ja nyt on aika toimia".

Toimintaa? Suomessa? Vaikuttamiseen ei tarvita mitään valittujen "edustajien" ja "asiantuntijoiden" herrakerhoja, oma panos riittää? Nyt ei auta kuin olla skarppina ja osallistua porukalla. Peducalehden kuvajournalistinen kollaasi tapahtumasta on jo taittovaiheessa, pieni nippu allekirjoittaneen räpsäyksiä tapahtumasta ohessa. Hovikuvaajamme Aapo Huhdan koko aukeaman eeppiset otokset tervehtivät maailmaa seuraavassa Peducalehdessä.

--
Antti

p.s. Ensi tiistaina yliopistolaiset pitävät wanhalla tiedotustilaisuuden uudistusta junailleelle yliopiston hallinnolle, hyvä tilaisuus kuulla lisää siitä missä mennään. Klikkaa lisätietoa.

Väkeä riitti.

Otto nauhoitti puheenvuoroja.

Oikiksen varadekaani Kai Kalima piti puheen.

Italialaiset opiskelijat toivat terveisiä Euroopasta.

2 kommenttia:

  1. Hienoa nähdä, kun akateemikot aktivoituvat! Kaikki on vielä mahdollista.

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä mahtava tilaisuus. Mutta miten saataisiin ajatukset teoiksi. For real. Siinä haastetta meille kaikille!

    VastaaPoista