keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Mitä ne duunaa Peducan kokouksissa?

Mietitkö mitä Peducan halllitus oikeasti tekee kokouksissaan ja sen ulkopuolella? No tässä vähän fiiliksiä edunvalvonnan ja ekskujen näkökulmasta parilta viime viikolta.

Vuosi on lähtenyt rivakasti käyntiin. Yliopistouudistus ja sen myötä tuleva laitosrakenneuudistus on herättänyt paljon keskustelua ja tunteita. Hallinnon opiskelijaedustajat ovat toivoneet näkökulmia siitä minkälainen kokoonpano laitoksia tiedekuntaamme synnytetään, ja pohdimme asiaa Peducan viime kokouksessa. Ideaalitilanne olisi ollut , että olisimme ehtineet kerätä jäsenistön näkökulmia asiaan , mutta aikataulu osoittautui liian kiireiseksi. Laitosten (KTL ja Sokla) johtoryhmät kun äänestävät asioista jo tällä viikolla.

Olimme kokouksessa vahvasti sitä mieltä, että ilman jäsenistön kantoja Peduca ei voi tehdä varsinaista kannanottoa, joten teimme kokouksessa neuvoa antavan äänestyksen ja kokosimme edunvalvontaryhmässä argumetteja eri vaihtoehtojen puolesta. Edunvalvontaryhmähän on siis avoin jäsenistölle, niinkuin kokouksetkin, muistakaa!Tästä koottiin paperi joka lähetettiin laitosten ja tiedekuntaneuvoston opiskelijaedustajille. Kooste nähtävillä tästä linkistä.


Edunvalvontasektorilla me vastaavat (eli minä ja Reetta) olemme myös tehneet tiedekunnalta tulleita erilaisia opiskelijaedustajahakuja, eli rustanneet ilmoituksia , vatanneet kyselyihin ja käyneet läpi hakemuksia. (ja siinä sivussa soitelleet ahkerasti lisätietoja vanhemmilta ja viisaammilta). Yhteydenpito ja se kaikkien käyttisläisten kirosana "verkostoituminen" onkin yllättäen kaiken A ja O.

Näiden lisäksi ollaan yhteisesti hallituslaisten kanssa mm. kirjoitettu Peducan toimintasuunnitelmaa ja johtosääntöä. Aikamoista hulinaa on ollut, suurin osa ainejärjestötyöstä menee mulla yhteydenpitoon eri ihmisten kanssa. Olen myös järjestämässä Amnestyn ekskua, jossa olen törmännyt erinäköisiin tilaongelmiin. Puuh, toivottavasti saadaan tuo järkättyä.

Hauskaa on silti ollut ja kokoajan oppii ihan hirveästi. Asiat harvoin menevät niikuin oli suunnitellut, mutta niinhän se on opintojenkin kanssa ja elämässä yleensäkin. Tärkeintä on , että on ihmisiä ympärillä , jotka jelppivät ja että hommat hoidetaan yhdessä. Tästä olen hyvin kiitollinen muille hallituslaisille.

Jaksamista kaikille opintoihin, elämään ja vaikuttamiseen. Hampaat irvessä ei kannata mitään vääntää, keskittykää sellaisiin asioihin mitkä oikeasti kiinnostavat, niihin jaksaa paremmin panostaa. Ja olkaa lempeitä itsellenne.

T: Erna,
Peducan edunvalvonta (ktl) ja ekskursiovastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti