sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Uudet, upeat nettisivut kaikille. Projekti etenee!


Peducan nettisivut ovat uudistamisen tarpeessa, hikiset varpaat ovat vartioineet ainejärjestömme graafista koukkua jo liian kauan. Uudet sivut siis... Mitä tilalle? 

Sivut on näyttävä kaikilla, käyttöjärjestelmään katsomatta (Mac, Ikkunat, Linux). Ulkoasu on hiottava nätiksi, muttei liian – käytettävyys ja turvan tunne ennen kaikkea. Opiskelijoiden järjestön sivut avaavat mahdollisuuksia. Meitä eivät rajoita perinteikkäät nettisivuraamit, koska teemme sivut opiskelijoille – kävijät osaavat jo internetin kieliopin, ja tämän takia sivustolla voi vähän leikitellä sekoittamatta pakkaa. 

Millaista sivujen vääntäminen on? Jatkuvaa ja paskamaista testaamista. Microsoftin Internet Explorer ei noudata alan standardeja, ja sillä testaaminen on aina pelonsekaista odotusta. Vilpitön pyyntö: vaihtakaa Firefoxiin, Chromeen tai Safariin. Projekti kuitenkin etenee, ja mm. etusivulle on luotu tie onneen. Tammikuussa avataan rytinällä!  

--
Joona-Hermanni

3 kommenttia:

 1. Hienoa Joona, että jaksat nähdä vaivaa. Työsi on kullanarvoista!

  Ehdotukseni tämän blogin ulkoasuksi olisi liitutaulumainen. Kokeilinkin sitä eilen, mutta joku näppäräsormi tyrmäsi idean vaihtamalla takaisin perinteiseen tyyliin ;)

  Kaikista hienointa olisi, jos saisimme käyttöömme fontin joka on tämän hetkinen kouluissamme opeteltava tekstaustyyli. Tämä ehkä jo mahdoton toteuttaa.

  Tarvitsemme ehdottomasti palaverin, jossa riviopiskelijat voisivat tuoda esille näkemyksiään peducan sivuista sekä tästä blogista. Ehkäpä tammikuussa?

  VastaaPoista
 2. Vihreän liitutauluteeman kanssa kuvittelisin ongelmaksi ainakin sen, etteivät kaikki peducalaiset halua identifioitua satasella juuri opettajuuteen tai luokanopettajuuteen, sama brändäysprobleemi on peruskouluissa opetettavan tekstausfontin kanssa - emme halua olla ainoastaan "koululaisten" ainejärjestö. Maailmalla standardoimattoman fontin kanssa on lisäksi se ongelma, että se näkyisi eri koneilla eri tavoin - mahdoton se ei ole toteuttaa mutta sitä vaivaisi sama koulumeiningin liiallinen korostaminen sekä toimivuuden hankala varmistaminen eri koneilla.

  Uuden hallituksen chillausillassa käytiin kuulemma perinpohjaisesti läpi niitä perusteluja siitä, miksi sivuja tehdään ja miksi ulkoasua on hyvä pyörittää ainakin aluksi nyt näin. Näitä perusjuttuja ja sitä miten "nettistrategia" ensi vuonna etenee käydään varmasti vielä läpi jotta kaikki ovat samassa veneessä ja jutut on käyty yhdessä läpi - itsekään en päässyt kunnolla paikalle tuohon nettijutun läpikäyntiin kiitos sairastamisen, sulla tais Emma olla silloin kanssa hillittömät koulukiireet sijaisuuden kanssa päällä. Katellaan porukalla uudestaan sitten vuoden alussa!

  -antti

  VastaaPoista
 3. Nettisivuja väännetään Antin ja Aapon kanssa porukassa, ja projektissa (blogin ja kuvagallerian jatkuva sisältö ym.) tarvitaan myös kaikkia hallituslaisia, jotta homma toimii. Joten mua on turha erikseen kiitellä. :)

  Ulkoasuidiksiä otetaan kiitollisena vastaan! Ollaan oltu pirun tarkkoja käytettävyydestä ja designin johdonmukaisuudesta, joten vihreä tausta vaihtui tylsään valkoiseen. Ulkoasuehdotuksia kantsii laittaa mulle maililla/fb/face2face, muuten koko blogi saattaa mennä fucked up. Esim. ulkoasumuokkausta kahdesta paikasta samalla tunnarilla samaan aikaan on kuolettava combo. Jos haluaa fiilistellä blogipohjia, kantsii luoda oma hiekkalaatikko Bloggeriin.

  Avoimuus on jees kaikessa, paitsi hooceemarkkinoinnissa. Nää sivut räjähtää kerralla opiskelijamaailmaan, joten etukäteen ei kysytä opiskelijoiden ajatuksia. Sivujen idea on saada jengi innostumaan koko kuviosta, ei sivuista – ja tietysti kääriä pakolliset sataset etujärjestöiltä. Tää onnistuu parhaiten puskista! Hyvät joulupäivän jatkot!

  VastaaPoista