perjantai 21. toukokuuta 2010

Tieteellinen koulutus ja tutkimus kasvatusalan asiantuntijuuden perustana

Kasvatusalan asiantuntijoiden ja kasvatustieteen tieteenalaopiskelijoiden ammattijärjestö SPECIA – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa AITURI-hankkeessa. ”Aikuiskasvatuksen tutkimusyhteistyön rakenteelliset innovaatiot” –hanketta vetävät Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura ja projektikoordinaattori, KM, Sini Teräsahde.

Hanke kestää reilun vuoden ja sen aikana arvioidaan (aikuis-)kasvatusalan yhteyksiä ja yhteistyömahdollisuuksia. Avoin keskustelu verkkofoorumeilla on yksi mahdollisuus.

SPECIA osallistuu hankkeeseen muun muassa sen vuoksi, että yhteinen tavoitteemme on osoittaa tieteellisen koulutuksen ja työelämäosaamisen yhteyksiä. Kasvatustieteen maisterin koulutus on erikoistumisvaihtoehtoineen loistava pääoma moniin tehtäviin.

AITURI-hanke esittäytyi SPECIAn kasvatustieteilijäpäivässä. Kasvatustieteen dosentti Tommi Kinnunen osoitti esimerkillään, kuinka kasvatustieteellistä teoriaa ja tutkimustietoa voidaan hyödyntää uskottavassa konsultoinnissa ja organisaatiokehityksessä (www.deeplead.com). Osallistujat kokivat kasvatustieteellisen tutkinnon tärkeäksi. Havaintoa vahvistaa myös SPECIAn julkaisu 1/2010: Työelämätaidot opitaan työssä, opiskelijan tehtävä on kehittyä kasvatustieteen erityisosaajaksi.

AITURI-hankkeesta saa lisätietoa Aikuiskasvatuksen Tutkimusseuran webbisivuilta www.protsv.fi/ATS. Voit osallistua myös koulutusalasi kehitystä koskevaan keskusteluun hankkeen blogissa tai täyttämällä tutkimuslomakkeen https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/3394/lomake.html.

SPECIA toivottaa kaikille aurinkoista kesää. Vastajulkaistu kasvatustieteilijän osaamiskortti on yksi keinoistamme tiedottaa kasvatustieteellisestä koulutuksesta ja osaamisesta sekä avata kasvatusalan urapolkuja.

Käytettävissä kaikissa työhön ja koulutuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä

Mikko Lehtonen, KM, Aikuiskasvatus

Kehittämispäällikkö, SPECIA – Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti