sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Näkökulmia mielenosoituksen välikohtaukseen

Maksuttoman koulutuksen puolesta pidetyn mielenosoituksen yhteydessä tapahtunut välikohtaus mielenosoitukseen osallistuneen opiskelijan ja järjestyshenkilön välillä nostettiin esiin Liitutaululla muutama viikko sitten. Välikohtauksen taustalla vaikuttivat mm. erimielisyys mielenosoittajan ajaman, myös HYY:n kannattaman perustulon, soveliaisuudesta mielenosoitukseen. Miten ja miksi muuten hienosti menneessä mielenosoituksessa saattoi tapahtua tällaista?

Kiitos varmasti osaksi sen, että Liitutaululla asia nostettiin esiin on lukijoilla nyt mahdollisuus muodostaa oma mielipiteensä lukemalla niin hyökkäyksen aloittaneen järjestyshenkilön kuin hyökkäyksen kohteeksi joutuneen opiskelijankin kuvaukset tapahtuneesta.

Lue:

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen opiskelijan kuvaus tapahtuneesta: http://bit.ly/opiskelijan_kommentti

Järjestyshenkilön kuvaus tapahtuneesta: http://bit.ly/jarjestyshenkilon_kommentti

Aihe nostatti kommenttien myrskyn Liitutaululla, ja eri näkökulmia (erityisesti järjestyksenvalvojan) toivottiin kovasti järjestyshenkilön toimia puolustelleiden ylioppilaskunnan aktiivien taholta. Alkuperäisen Liitutaulun tekstin lähteenä olleet useat silminnäkijähavainnot tapahtuneesta antoivat perusteet kutsua järjestyshenkilöä hyökkääjäksi, mutta nyt keskustelua voidaan jatkaa muutaman viikon perspektiivin ja ensikäden kuvausten turvin.

--
Antti

2 kommenttia:

  1. Hassusti näkyy tossa päivämääränä 3.5.2010! Vaikka tänään on 2.5. Mikäs ihme juttu tämä nyt on? :D

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi,

    Blogialustan aikakoodi temppuili, kiitos nopeasta huomioinnista. Nyt korjattuna.

    VastaaPoista