sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Hyvää äitienpäivää!

Helsingin yliopistossa arvioidaan opiskelevan muutamia tuhansia perheellisiä (Lähde: Hyy:n yhdenventaisuussuunnitelma 2009-2012). Itse en omasta tiedekunnastamme löytänyt perheellisistä opiskelijoita tilastotietoa, mutta naisvaltaisessa tiedekunnassamme (vuoden 2008 mukaan 84% naisopiskelijoita) uskoisin, että perheelliset opiskelijat ja äidit eivät ole mikään pieni vähemmistö.

Aika ajoin mietityttää miten opiskelun ja perheen yhdistäminen onnistuu omassa tiedekunnassamme. Perheellisiltä opiskelijoilta tulee harvoin viestiä ainejärjestöille opetuksen joustavuudesta/joustamattomuudesta, tai toivomusta perheellisille suunnatusta vapaa-ajan toiminnasta. Jotain kertoo myös se, ettei esimerkiksi peducan hallituksessa ole ollut yhtään perheellistä moneen vuoteen. Olemme Peducan kokouksissa muutaman kerran tämän vuoden aikana pohtineet millainen toiminta olisi mielekästä nimenomaan perheellisille. Muutamat yritykset kuten viimevuoden lastenteatteri eivät ole ottaneet suurta tuulta alleen.

Kehottaisinkin perheellisiä olemaan rohkeasti yhteydessä sekä laitokseen, että järjestöihin opetuksen ja muun toiminnan järjestämiseksi niin, että se olisi tasavertaista myös perheellisiä kohtaan. Toiminnan suunnittelu ilman tietoa minkätyyppistä toimintaa halutaan /tarvitaan on aina hieman hakuammuntaa. Toivomuksia esimerkiksi syksyn tapahtumista voi laittaa osoitteeseen : peduca-hallitus@helsinki.fi
Myös tämän tekstin kommentteihin voi lisätä ehdotuksia tai ideoita.

Lopuksi vielä muutama linkki :
Opiskelijapalaute tiedekunnassa
Käyttäytymistieteiden laitoksen tasa-arvotyöryhmä

Rentouttavaa  ja hemmottelua sisältävää äitienpäivää kaikille äideille, te olette sen ansainneet!

T: Erna
(Peducan edunvalvontavastaava KT, Conduksen kopo-jaoksen pj)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti