keskiviikko 21. lokakuuta 2009

YLE: Opintotukeen kaavaillaan merkittäviä uudistuksia


YLE uutisoi:
Opintojen edistymistä halutaan seurata nykyistä tarkemmin. [Opetusministeriön valtiosihteeri Marcus] Rantalan mukaan työryhmä on pohtinut, pitäisikö opintotuen saamiseen vaadittavien opintosuoritusten määrää korottaa.
- Olemme miettineet paljon sitä, ovatko nämä vaatimukset kohdallaan. Tällä hetkellä opiskelijalta vaaditaan 4,8 suoritettua opintopistettä per tukikuukausi, mikä ei ole ihan samalla viivalla opiskelun tavoiteaikojen kanssa, Rantala sanoo.
Opiskelijaedustajien asema tätä valmistelevassa lautakunnassa lienee melkoisen tukala.

--
Antti

3 kommenttia:

 1. On se kumma kun joka kerta, kun opintorahasta valtiovallan tai yleensä jonkun muun kuin opiskelijan aloittamana puhutaan, tulee aina esille tuloksellisuus tehokkuus ja laina.

  Tehokkuutta on mielestäni jo tarpeeksi yliopistolla: opintoajat on rajattu, valvontaa ja kontrollia lisätty. Putkesta vaan ulos ja nopeasti kaverit ettei ehitä ajattelemaan että tuliko niitä virheitä tehtyä. On ainakin sit työelämässä aikaa miettiä, että mitä tuli tehtyä ja maksaa sitä lainaa sit pois.

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Toi opintoaikojen rajoitus oli valtava muutos, itse kuulun käsittääkseni ekaan vuosikurssiin, jolle nämä rajoitukset napsahti. Juuri kun alkaa päästä yliopistohommaan käsiksi tutkimuksen ja oma-aloitteisen opiskelemisen muodossa, niin ETAPPI alkaa uhkailla WebOodissa.

  Kaiken tämän keskellä yliopistomme tipahti maailman TOP100-listalta, vaikka kuinka on hehkutettu suuntaa kohti taivaita.

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva tietää miten nämä päättäjät ym. jotka näitä muutoksia ajavat ovat itse opiskelleet? Lainalla, tekemällä työtä, opintotuella vai vanhempien rahoilla sekä kauan heillä on mennyt opiskeluun aikaa?

  VastaaPoista