torstai 8. lokakuuta 2009

Rex ei ole säästökohde

Olemme saaneet käyttisläisten käyttöön upean tilan uudelta Domus Gaudiumilta. Tilat ovat olleet käytössämme vasta vajaa vuoden mutta ovat jo täynnä tapahtumaa. Rex on sisustettu viihtyisäksi ja ainejärjestöt yhteisvoimin huolehtivat tilan siisteyden ylläpidosta. Rexissä on pidetty mahtavia juhlia ja illanviettoja. Se on toiminut kokouspaikana järjestöille ja tapaamispaikkana vapaamuotoisemmille ryhmille. Rexissä puhutaan politiikkaa ja parannetaan maailmaa. Tilat ovat avanneet valtavasti uusia mahdollisuuksia, joista osa alkaa vasta pikkuhiljaa hahmottua meille. Olemmehan olleet pitkään ilman minkäänlaista kunnon tilaa.

Synkkä pilvi leijuu kuitenkin ilmassa. Muiden poliittisten suunnalta on lennellyt ajatus, että järjestötiloja ei tarvittaisi ollenkaan tai että Domus Gaudium voitaisiin vapauttaa muuhun käyttöön. Vapaat, yhteiset tilat ovat kuitenkin tilojen hallinnoinnin kannalta kaikkea muuta kuin ongelmattomia.

Jostain on toki säästettävä, mutta onko järkevää pistää menemään juuri järjestökäyttöä varten rakennetut tilat? Tilat, joihin järjestöt ovat vasta päässeet kotiutumaan ja joihin ne ovat investoineet? Ei ainakaan minusta. Sitä kutsutaan hätiköinniksi ja haaskaukseksi.

Suvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti