sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Tottelevaisuustieteen tiedekunta kahvittelee

Yliopistolakiuudistus on joutunut viime aikoina kovaan vastatuuleen. Alkuperäiset aikataulut ovat pettäneet kun eduskunnan perustuslakivaliokunta ja sivistysvaliokunta ovat pohtineet odotettua pidempään lain kanssa. Perustuslakivaliokunta julkaisi lausuntonsa pari viikkoa sitten, ja tuomitsi lain nykymuodossaan perustuslainvastaiseksi. Nyt odotetaan sivistysvaliokunnan lausuntoa ennen kuin eduskunta lähtee äänestämään (sivistysvaliokunnan jäsenen mietteitä). Huhut kertovat että Kykypuolue, johon myös opetusministerimme kuuluu, painostaa kovasti sivistysvaliokuntaa antamaan "kiltin" lausunnon laista, jotta homma voisi jatkua suunnitelmien mukaisesti ja laki olisi purkissa juhannukseksi.

Helsingin yliopisto jatkaa lain vaatimien muutosten sorvaamista tehokkaasti, innovatiivisesti ja jopa askeleen aikaansa edellä - vaikka lakia ei ole hyväksytty vielä eduskunnassa, mennään Helsingin yliopiston johtosäännön uudistamisessa jo viime metreillä. Käyttäytymistieteellinen tiedekunta käsittelee uutta johtosääntöä avoimessa keskustelussa tiistaina 2.6. klo 09.00 Minervan salissa K113. Alunperin opiskelijoita ei meinattu ottaa mukaan lainkaan, mutta ystävällinen muistutus riitti palauttamaan tiedekunnan enemmistön olemassaolon hallinnon mieliin. Nyt kaikki on kutsuttu.

Myöhemmin tällä tai seuraavalla viikolla eduskuntatalon edessä tapahtuu lisää, nimittäin ilmapallotempaus Opiskelijatoiminnan järjestämänä sivistysvaliokunnan lausuntoa tervehtimään! Tästä lisää listoilla ja blogissa piakkoin.

--
Antti
Conduksen koulutuspoliittinen jaos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti