torstai 28. lokakuuta 2010

Kokemuksia Peducasta: Suvi,puheenjohtaja 2010

Puheenjohtajana toimenkuvani on kaiken kirjava. Tehtäväni on yksinkertaisuudessaan huolehtia, että kokonaisuus toimii. PJ:n tärkeimpiä tehtäviä ovat mielestäni jäsenistön kuunteleminen, yhteydenpito eri verkostoihin, hallituslaisten tukeminen ja kannustaminen heidän tehtävissään sekä keskustelun herättäminen ajankohtaisista asioista. Käytännön tasolla tämä tarkoittaa lukuisia sähköposteja ja puheluita päivittäin, kokousten johtamista, opiskelijoiden kanssa keskustelemista ja tapahtumissa edustamista. Viimekädessä puheenjohtaja on vastuussa hallituksen ja yhdistyksen päätösten toimeenpanemisesta.

Lähdin hallitukseen mukaan heti fuksivuonna, ja toimin ensimmäisen hallitusvuoteni sihteerinä ja fuksi- ja tuutorvastaavana, toisena vuonna puheenjohtajana. Hauskinta mielestäni hallitustoiminnassa on opiskelijoiden asian ajaminen ja mahdollisuuksien tarjoaminen yhteiselle toiminnalle. Nauttinut olen myös suuresti siitä, millaisen joukon uusia ystäviä Peducan toiminta on tuonut mukanaan.

Hallitustoiminta on opettanut minulle paljon suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja sen kehittämisestä. Hallitustoiminnan myötä myös omat vuorovaikutus- ja organisointitaidot ovat kehittyneet. Olen oppinut huomaamaan, kuinka muutos lähtee pienistä asioista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti