torstai 28. lokakuuta 2010

Kokemuksia Peducasta: Anni

Lähdin Peducaan mukaan aluksi erityisesti sen vuoksi, että halusin lisää kavereita. Olin muuttanut toiselta paikkakunnalta ja Peduca näytti sellaiselta paikalta, jonka kautta pystyisi löytämään hauskoja uusia tuttavia, jotka opiskelisivat suunnilleen samaa alaa. No, melkein kolme vuotta Peducassa onkin vierähtänyt ja ystäviä, kavereita ja muita tuttuja on tullut tänä aikana ihan käsittämätön määrä. Paljon enemmän kuin ikinä olisin uskonut. Siinä uusiin ihmisiin tutustumisen ohessa innostuin tekemään myös paljon hauskoja ainejärjestöjuttuja. Peducasta tulikin sitten useammaksi vuodeksi täyspäiväinen harrastus. 

Aloitin ensimmäisenä vuotenani ekskursio ja Specia-vastaavana (Specia=kasvatustieteiden ammattijärjestö). Erityisesti eksku-vastaavana sai toteuttaa juuri sellaisia juttuja, mitkä itseä kiinnosti eniten, koska sain itse valita mihin haluan tutustumiskäyntejä järjestää. Specia-vastaavana sain kosketusta työelämän kasvatustieteilijöihin ja paljon tietoa siitä millaisia töitä kasvatustieteilijän on mahdollista tehdä. Specian tapahtumien kautta tutustuin myös monen muun kaupungin uskomattoman mahtaviin kasvatustieteiden opiskelijoihin. 

Toisena hallitusvuotenani toimin Peducan puheenjohtajana. Puheenjohtajan hommassa saa ehdottomasti parhaiten kuvan koko Peducan toiminnasta. Puheenjohtajana oleminen oli todella vaativa paikka, mutta oli se silti superhauskaa, koska sai jälleen toteuttaa monia mulle tärkeitä juttuja  hauskan porukan kanssa. Puheenjohtajan hommista sai myös sellaista arvokasta kokemusta, jota pystyy hyödyntämään myös myöhemmin työelämässä. 

Tänä vuonna olen vielä pyörinyt mukana Peducan toiminnassa, mutta en enää ihan niin aktiivisesti kuin aiemmin. Ympyrä sulkeutui siinä mielessä, että olen jälleen Specia-vastaava. Lisäksi toimin Peducassa tasa-arvovastaavana, mikä toteutuu pääasiassa sitä kautta, että toimin myös käyttäytymistieteiden laitoksen tasa-arvotyöryhmässä. 

Sitä voi olla vaikea ymmärtää ennen kuin sitä itse kokeilee, mutta ainakin mulle ainejärjestöjutut ovat olleet opiskelijaelämän parasta antia :) 
t.Anni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti