perjantai 22. tammikuuta 2010

Mikä ihmeen HYY

Muistatko vielä kun loka-marraskuussa saatoit törmätä ihmisiin, jotka kovasti yrittivät keinolla millä hyvänsä saada sinut vakuuttuneeksi omista näkemyksistään. Tai ihan vaan siitä, että on niin perhanan hyvä tyyppi. Kyseessä taisi olla HYY:n edustajistovaalit.

Tässä sitä nyt ollaan. Käyttiksen äänestysprosentti nousi hienosti aiemmasta noin neljä prosenttiyksikköä. Wau!
Ehdokkaita meni läpi monelta listalta. Tämä tarkoittanee, että pystymme useammasta eri näkökulmasta huolehtimaan Käyttiksestä ja sen tulevaisuudesta.

Me olemme siis käyttiksen edaattorit kahdesta eri ryhmästä, Reetta Hyalista ja Gerissa SitVasista. Ylioppilaskuntamme voi  tuntua monesta vieraalta ja kaukaiselta. Tästä syystä pyrimmekin mm. tämän blogin välityksellä avaamaan teille HYY:tä ja sitä mitä siellä Oikeasti tapahtuu ja miten. Olisimme super iloisia siitä, jos kynnys lähteä mukaan HYY:n toimintaan madaltuisi. Vaikuttaminen on oikeasti ihan kivaa. :)

Terveisin Reetta ja Gerissa

P.S. Toiminnassa voit olla mukana monella tavalla. Älä säikähdä sanahirviöitä kuten koulutuspolitiikka, valiokunnat, edustajisto, ne ovat vain sanoja.

1) Uudet valiokunnat starttaavat toimintansa ensi viikolla. Valiokuntia löytyy laidasta laitaan ja niissä pääsee vaikuttamaan suoraan jokapäiväisiin asioihin. Mailiin tulleesta viimeisimmästä HYY:n jäsentiedotteesta löytyvät kokousajat. Meidätkin löytää eri valiokunnista.
2) Seuraava edustajiston kokous on torstaina 28.1. klo: 17.00 vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa. Kokouksessa käsitellään muun muassa ylioppilaskunnan hallituksen hallitusohjelma tälle vuodelle. Tervetuloa seuraamaan!
3) Helpoiten pysyt ajantasalla kysymällä asioista suoraan edaattoreilta, esimerkiksi blogin välityksellä tai käytävällä törmätessä.

2 kommenttia:

 1. Peducan edaattorit:

  SitVas eli Sitoutumaton vasemmisto:

  Gerissa Lyyra

  Hyal eli Helsingin yliopiston ainejärjestöläiset:

  Saara Myllyntausta
  Reetta Nurmi

  varalla:
  Marina Lampinen
  Suvi Pulkkinen
  Sonja Laurila


  Huom! Tässä ovat siis Peducan edustajat. Eli käyttiksestä on muitakin edaattoreita, mm. Ebestä ja Phenomenasta!

  VastaaPoista
 2. Hienoa että saitte tekstiä tänne kasaan, ja onnea isoihin kehiin! Kynnys osallistumiseen madaltuu varmasti pikku hiljaa useammalle kun alatte kertoa täällä oikeista asioita mitä käsitellään ja avata kuviota. Samalla teillä on täällä mahdollisuus pysähtyä ja pohtia ääneen avoimesti kaikkea sitä mikä eteen tulee. Ja vaikka suoraan kysyminen on näin blogin kautta jo aika näppärää, niin aloitteellisuutta ongelmien ja kiistakohtien esiinnostamisessa kaivataan erityisesti edustajilta - sillä teidän on valta ja vastuu.

  Jos sähköpostilistoilla tai illanvietoissa jokin päätöksenteon aihe on arka, herättää kinaa tai tuntuu muuten vain omaan makuun mietityttävältä, kannattaa homma nostaa heti esiin - kyse on melkein 100% varmuudella asiasta joka kannattaisi tuoda kaikkien tietoon, koska juuri sen takia se saattaa herättää tunteita ja ollaan varovaisia. Useimmiten nämä jutut kuitenkin olisivat juuri niitä, jotka hahmottaisivat sivustaseuraajille (=äänestäjänne) konkreettisemmin mistä HYY:ssä ja meidän opiskelijoiden päätöksenteossa on kyse, ja missä juuri nyt mennään.

  Rohkeutta ja tsemppiä siis, vaikka edustajistokuvioissa voi joskus aluksi saada avoimuudesta välillä nihkeääkin kommenttia niin Conddoorin kahvikuppien ja ruokalan kasvislautasten äärellä juuri kuumimpien ja varottujen aiheiden esiintuonti olisi kaikkein tärkeintä ja auttaisi porukkaa välittämään siitä mistä on kyse.

  Ja jos vain teille jää aikaa, niin kaikkien juoksevien päätöksenteon kuvioiden ohella olisi elintärkeää hengähtää, sulkea silmät ja unelmoida - miettiä miten hierarkioita ja etäännyttäviä pyramidisysteemejä voisi ajatella ihan uusiksi ja paremmiksi, rohkeudella ja toivolla. Siispä tsemppiä, olkaa nälkäisiä ja unelmoikaa isosti. Liitutaulussa kuunnellaan isolla korvalla.

  Tsemppiterveisin,
  Antti

  VastaaPoista