torstai 3. joulukuuta 2009

Torikokous III

Facebook event on online, merkkaa kalenteriin: 15.12. klo 16-18, vuoden kolmas ja viimeinen torikokous Conddoorissa. Glögiä, jouluinen soittolista ja dataa siitä, miltä "kaikkien aikojen paras" yliopistouudistus nyt käytännössä näyttää opettajankoulutuksen näkökulmasta.

1.1.2010 alkaen soveltavan kasvatustieteen laitos on historiaa yliopistomme monen muun laitoksen ohella, kun uudet suuryksiköt astuvat uusien säädösten myötä käytäntöön. OKL sai esimakua tästä kun marraskuussa ilmoitettiin että yliopistouudistusta läpi ajettaessa luvatut rahat ovatkin nyt loppu, ja laitoksemme henkilökunta sai muutaman päivän aikaa nipistää vaatimattomasti satoja tuhansia euroja ensi vuoden yhteisestä budjetista pois. Uusi yliopisto lähtee liikkeelle selvin sävelin: enemmän, vähemmällä, tehokkaammin. Kilpailu huipuista voi alkaa.

Tulevan OKL:n kesken on pidetty laitosuudistusta seuranneita torikokouksia syksyn aikana kahdesti, ja osaanotto on ollut runsasta. Vuoden viimeisessä torikokouksessa, Minervan opiskelijatila Conddoorissa laitosuudistuspäällikkö, dosentti Jari Salminen kertoo miltä uudistus nyt näyttää ja mitä keväällä voidaan tehdä asioiden parantamiseksi. Opiskelijaedustajat kertovat, miten opiskelijoihin on suhtauduttu tiedekuntamme hallinnossa ja miten yliopistouudistuksen myötä korkeimman päätösvallan saaneen dekaanin valinnassa 1.12. kävi ja mitkä olivat opiskelijajärjestöjen kannat asiaan.

Conddoorissa pidettävän tilaisuuden jälkeen keskustelua jatketaan illanviettohengessä ravintola Kolmessa Liisassa (Liisankatu 13). Tervetuloa!

--
Antti

1 kommentti:

 1. Rahaa ei ainakaan ole millä mässätä. Pari miljoonaa puuttuu viimetietojen valossa (epävirallista ja salaista).

  Leikkauksia on tulossa, mistä sitten leikata? Mahdolliset säästökohteet ovat opetus, henkilökunta, kurssitarjonta mm. sivuaineet. Luento-opetus varmasti lisääntyy ja ryhmät vähenevät ja eteenkin itsenäisen opiskelun määrä lisääntyy se kun ei lisää menoja.

  Humanistesesta jo kuuluu huhuja että "1.1.2010 aloittavan Maailman kulttuurien laitoksen budjettitiedoista on nyt alustavaa
  tietoa. Valitettavasti tiedekunnasta laitokselle saatu rahamäärä riittää vain
  välttämättömimpään. Tästä johtuen ensi kalenterivuoden osalta kaikkia muita menoja
  karsitaan kovalla kädellä. Karsinnan kohteeksi joutuu ensi kädessä muiden kuin
  dosenttien opettama tuntiopetus.

  Keskeneräiset kurssit (=koko vuoden kurssit), erityisesti tuntiopetuksena
  järjestettävät kielikurssit pyritään säilyttämään ensisijaisesti, mutta 3. ja 4.
  periodilla alkaviksi suunnitellut muut kurssit joudutaan peruuttamaan."

  En pidä mahdottomana että vastaavaa tapahtuisi myös meillä..

  Lainaten vielä yhden tutun mottoa "Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

  VastaaPoista