sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Johtajat kuulevat kansaa 8.12.

Tiedekuntaneuvoston tuulisissa asemissa istuvat opiskelijaedustajamme lähettivät postia: menneellä viikolla tiedekuntamme valittiin uusi dekaani, ja on aika tavata tämä uusi pomo - se on sama kuin vanha pomo. Ehdokkaina olivat varadekaani Kaija Turkki ja nykyinen dekaani Patrick Scheinin. Opiskelijat äänestivät Turkin puolesta, muut ryhmät Scheininin. Scheinin astuu uusien toimivaltuuksien kanssa johtajuuteen 1.1.2010.

Johtajat uudessa tiedekunnassamme eivät lopu tähän. Kahteen suurlatoon jaettua harmaata massaamme nousee johtamaan myös kaksi uutta laitosjohtajaa, ja näitä vallankäyttäjiä kuullaan Siltiksellä nyt tiistaina 8.12.. Showin aloittaa tulevan käyttäytymistieteiden laitoksen johtajien kuuleminen klo 12.15-13.45, ja homma jatkuu tulevan opettajankoulutuslaitoksen johtajien kuulemisella 14.15-15.45. Paikkana molemmille on Siltavuorenpenger 10, ykkösauditorio.

Kiitokset tiedekuntaneuvoston laitosneuvoston Gerissalle ja Annelle tästä infoamisesta peduca-listalle, sekä professori Hannu Simolalle jonka kautta tieto tapahtumasta tuli kerrankin avoimesti kaikille tiedekuntamme opiskelijoille sähköpostitse johtajille suunnatun, erinomaisen kysymyspohjan kera.

--
Antti

p.s. Tammikuussa johtajamme aloittavatkin sitten mm. Paavo Lipposen ja Jorma Ollilan vetämän koulutuksen, jossa tavoitteina ovat:

- Strategisen ajattelun vahvistaminen
- Kokonaiskuvan hahmottaminen uuden yliopiston päätehtävistä ja akateemisen johtajuuden roolista
- Perehtyminen yliopiston johtamisjärjestelmään ja johtamisen työvälineisiin
- Johtajien keskinäinen verkostoituminen ja yhteistyön rakentuminen

Edesmenneen psykologin, valtiomiehen Edward Thorndiken mielipiteet ovat vallalla, ja hän sanoikin sen suoraan:
"Demokratian oikeutus ei ole se, että se antaa vallan kaikille ihmisille, vaan se, että se antaa etevimmille ja parhaimman luonteenlaadun omaaville ihmisille suurimman vapauden päästä vallan kahvaan"

3 kommenttia:

 1. pieni korjaus laitosneuvoston Gerissa ja Anne :)

  VastaaPoista
 2. Opiskelijoiden kannattaa laitoskohtaisesti tilaisuuden jälkeen jäädä pohtimaan omaa kantaansa uudeksi laitosjohtajaksi.

  Mielestäni olisi tärkeää että valitaan opiskelija myönteinen johtaja joka oikeasti kuuntelee mitä meillä on sanottavana. Johtaja vetää laitosneuvoston kokouksia. Siellä on tärkeää olla sellainen johtaja joka uskaltaa puuttua epäkohtiin ja ottaa kaikkien kannan huomioon. EIKÄ AJA OMAA ETUAAN tai oman vanhan laitoksen etua. Nyt pitää katsoa eteen päin kaikesta huolimatta ja tehdä se mikä tehtävissä on katastrofin välttämiseksi.

  Vanha johtaja otti alkukaudesta kaikki huomioon mutta kauden loppuakohden pyrki ajamaan oman näkemyksensä läpi oli asia mikä tahansa.

  Tälläista johtaajaa uusi laitos ei kaipaa. Kaipaan demokraattista ja vahvaa kolmikannan kannattajaa joka uskaltaa välillä soutaa vastavirtaan.

  VastaaPoista
 3. Jep, infoa on kerrankin tullut laitosjohtajaehdokkaiden kuulemistilaisuudesta jopa tiedekunnan virallisilta listoilta (käytt-opiskelijat) . Huomenna kaikki messiin kyselemään.

  Ja tohon markuksen kommenttiin viitaten , en tiedä minkä laitoksen johtajaa tarkoitat (ilmeisesti sokla?), mutta olen kyllä ollut tyytyväinen edellisen KTL:n laitosjohtajaan joka on ottanut opiskelijoiden näkökulmia huomioon.

  Kaylan suhteen musta tärkeätä on että myös uuden laitoksen johtaja, tuli hän sitten miltä alalta tahansa jatkaa samaa perinnettä.. Tietysti sama opiskelijoita arvostava ote on yhtä tärkeää myös tulevan OKL:n laitoskohtajalta.

  VastaaPoista