perjantai 27. marraskuuta 2009

"I'm a teacher, not a Holiday Inn" - Kasvatustieteen päivät '09 paketissaKasvatustieteen päivät rullasivat omaehtoisen institutionaalisella painollaan taustalla kun toimituksemme kiersi kahden päivän aikana napsimassa kliiniset laboratorionäytteet esitteillä olleista paneeleista, keskusteluista ja punaviineistä. Kohokohtia oli aamujunassa bongattu "Mitä taitoja upseeri todella tarvitsee kansainvälisessä sotilasoperaatiossa?" seminaari, johon ei valitettavasti kukaan opiskelijasilminnäkijä tietääksemme ehtinyt.

Alkuillan paneelien skippaus tiukkojen keskustelujen ja tv-sarja The Wiren käänteiden läpikäyntiin pedagogisen kahvilan viime kertaisen vetäjän kanssa  ja yliopistolain vastarintaa rakentaiden kokemuksista kertovan kirjan julkistustilaisuus olivat h-hot. Kirjan julkkareiden todella runsas osaanottajakaarti toi hyviä viboja, ja keskustelut ja hengen nostatukset siitä, miten opiskelijat ja henkilökunta voisivat jatkossa tehdä enemmän timantinkovaa yhteistyötä omien arvojen mukaisen toiminnan näkyväksi tekemiseen eivät varmasti olleet hukkaan heitettyjä.

Taksilla suoritetun viskipullonhakureissun jälkeen siirryttiinkin Club Telakalle tilaamaan paljon appelsiinimehua jäillä, purkamaan päivän antia ja tanssimaan hitaita ja erittäin nopeita yhtyeiden Atomic Blast ja kännisen yleisön evankeliseen tanssihurmokseen lietsoneen Toothpasten tahdeissa. Taustalla taisi olla keskustelua Che Guevarasta ja Paulo Freirestäkin, mutta lyhyen tyyppittämisen perusteella pitkä päivä oli ajanut sen paneelin jo melko piippuun. Meininki Telakalla oli kuitenkin kaikenkaikkiaan bu-e-wait for it-no. Peducan joukkojen raporttien mukaan opiskelijat ja henkilökunta veivät Telakan jatkopaikassa karaoken poikkitieteellisiin ja -taiteellisiin saavutuksiin, ja hotellihuoneosasto purki tuntojaan apurahoille ja 13 kuukauden työsopimuksille omistettuun jaloon balladiin.

Jos kukaan ei revi pelipöksyjään liiasta lupailusta niin ainakin kuvamateriaalia kasvatustieteen päivistä on laitettu filmirullilta pimiöön valmistumaan, ja eiköhän sieltä saada lehden sivuille pikkuriikkistä reportaasia. Muutamia kuvia ohessa.

--
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti