tiistai 8. syyskuuta 2009

Venetsia-talossa on tunnelmaa

Opetussuunnitelmat ja yliopiston strategiapaperit ovat täynnä puhetta kansalaisten toimijuudesta, kansalaisyhteiskunnasta ja vähäosaisten auttamisesta. Tätä henkeä nähtiin kerrankin ihan käytännössä, kun Opiskelijatoiminnan remonttijengi rehki viikonlopun yli Lapinlahden sairaala-alueella sijaitsevan Venetsia-talon saamiseksi asumiskuntoon. Tästä kiitokseksi he saivat tiistai-aamuna häätöilmoituksen ja parikymmentä vuotta tyhjään taloon jatkunut lämmitys ja veden ja sähkönjakelu katkaistiin talosta.Kaupungin perusteet häätöilmoitukselle riippuvat talon asumiskelvottomuuden varassa, jota oli vaikea ymmärtää komeaa taloa kiertäessä. Tuntuu käsittämättömältä että tällainen talo oli ollut käyttämättömänä parikymmentä vuotta.

Eräässä talon huoneista löytyi julisteita muusikoista, joiden voisi kuvitella tukevan Venetsia-talon valtaajia täysillä. Suihkuilla ja solukohtaisilla vessoilla ja keittiöillä varustettu Venetsia-talo ei ole ainakaan omaan makuun huonompi kuin monet näkemäni ankeat domman asunnot.

Oppilaiden, opiskelijoiden, kaupunkilaisten ja kansalaisten oma-aloitteellisuutta ja rohkeutta vähäosaisten ja yhteisen hyvän edistämisessä pitäisi palkita, ei tukahduttaa alkuunsa.
--
Antti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti