perjantai 25. syyskuuta 2009

Rahaa ja rakkautta. Tai ainakin rahaa.


Siltiksellä esiteltiin torstaina uutta innovatiivisen oppimisen laboratoriota, ja tarjolla oli ilmaista alkoholia, pasteijoita ja etelän hedelmiä. Tiedekuntamme kiireinen ylin johtokin ehti kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan.

"Uusimpia tekniikoita" esitelleissä kosketusnäyttödemoissa pyöri töksähtelevästi Windows XP ja professoritason yleisö nyökytteli tahdissa kun juhlapuheissa jauhettiin kummallista englismien täyttämää thinkingoutoftheboxinnovaatio-Suomea. PISA-tuloksissakin on kuulemma vielä vähän parannettavaa, mutta yrityksillä oli onneksi ratkaisuja tähän ongelmaan. Microsoftin edustaja vakuutti että yritys tekee voitavansa kannustaakseen kunnallisia päättäjiä suuntaamaan koulujen määrärahoja uusiin laitehankintoihin. Edustajan viimeiset sanat (suunnattu opiskelijoille): "Tsemppiä, tää on kliffaa!"

Jos haluttaisiin oikeasti uusimpia tekniikoita ja opetusratkaisuja, kannattaisi ratkaisuja ehkä etsiä muualta kuin jäykistä yritysjättiläisistä - pienet ja ketterät nyrkkipajat loivat nykyisenkin tietotekniikka-alan perustan, ja todelliset uudistukset tulevat ihan muuten kuin miljoonien eurojen investoinneilla "innovaatioon", "interaktiiviseen mediaan" ja "tehokkaasti markkinoituun digitaaliseen sisältöön jolla on toimiva rahoitusmalli". Ne kunta-alan rahatkin näkisi mieluummin vaikka ryhmäkokojen pienentämiseen, homekoulujen korjaamiseen ja koulunkäyntiavustajiin. Voisikohan Microsoft "tehdä voitavansa" ja kannustaa kunnallisia päättäjiä siihen?

--
Antti

1 kommentti:

  1. Täällä pitäisi olla semmonen tykkää-nappi niinku facebookis!

    VastaaPoista