maanantai 7. syyskuuta 2009

Puuttuuko katto pään päältä?

Asunnottomuus voi pätkätyöt+opintotuki -setillä tahkoville olla välillä tuntemattomampi kuin Khao Lakin cocktail-baarit, mutta se ei estä ymmärtämästä niiden ahdinkoa, joilla ei majapaikkaa ole lainkaan. Kova kokoomuslainen läksyttäisi tässä vaiheessa että oman asunnon eteen pitää tehdä hommia ja kyllä ne muutkin on onnistuneet asunnon itselleen hommaamaan, ja juuri niinpä näyttäisi viime kevään mielenosoitusten pääkoordinaatiovastuun kantaneen Opiskelijatoiminnan aktiivit viikonloppuna tehneen:

Opiskelijatoiminta.net: Joukko Opiskelijatoiminta-verkoston jäseniä valtasi Lapinlahden entisellä sairaala-alueella sijaitsevan Venetsia-rakennuksen perjantaina 4.9.2009. Valtaajien tarkoitus on järjestää Helsingin kaupungin omistamassa, vuosikausia tyhjillään olleessa rakennuksessa väliaikaismajoitusta ilman asuntoa jääneille opiskelijoille. 
Pikaisen selvittelyn mukaan majapaikka on viikonlopun aikana kaikessa hiljaisuudessa siivottu ja järjestetty majoituskuntoon - ja ilmeisesti vain majoituskuntoon, bilepaikat joutuu etsimään muualta. Mutta jos katto tosiaan puuttuu vielä pään päältä ja asunto on toistaiseksi hakusessa, niin väliaikaisen ja rauhallisen majoituksen löytää Opiskelijatoiminnan yksityisyrittäjien ansiosta Lapinlahdesta.

--
Antti