lauantai 7. elokuuta 2010

Sähköisen ilmoittautumisen jalanjälki

Ilmoittautuminen pääsykokeisiin, tentteihin ja erilaisiin tapahtumiin on tehty helpommaksi kuin koskaan ennen. Siinä missä ennen tarvitsi roudata erilaisia ilmoittautumispapereita toimistoihin ja kanslioihin, nykyään ilmoittautuminen onnistuu hiiren klikkauksella.

Varjopuolena asiassa on jossain määrin hieman höveli klikkailu. Esimerkiksi yliopistohaussa pystyy ilmoittautumaan jopa yhdeksään eri hakukohteeseen samanaikaisesti. Harva kuitenkin käytännössä saapuu niistä kuin muutamaan pääsykokeeseen.

Miksi tämä on sitten ongelma? Olen työskennellyt viimeisen puolen vuoden ajan tiedekunnassamme valintasihteerinä ja nähnyt sen valtavan paperimäärän joka valintakokeiden järjestämiseen tarvitaan. Vaikka tiedekunnissa lasketaan, etteivät kaikki ilmoittautuneet tule paikalle, on silti mahdoton tietää tarkkaa prosenttiosuutta kokeeseen oikeasti osallistuvista. Tämän vuoksi monisivuisia tehtävänippuja monistetaan valtavia määriä turhaan. Joissain koulutuksissa osallistumisprosetti suhteessa hakijoihin on jopa alle puolet.

Jos olet yksi niistä , joka klikkaili useampia kohteita joihin ei ollut edes tarkoitus osallistua, voit helposti pienentää turhaa paperimäärää esimerkiksi ensi vuoden opinnoissa. Ilmoittaudu weboodissa vain niihin tentteihin, joihin oikeasti ajattelet meneväsi ja puut kiittävät. Myös kaksipuolinen tulostaminen on todella pop tulevien esseiden kanssa.

Onnea vielä kerran uusille opiskelijoille, ja vanhoille opiskelijoille tsemppiä uuteen syksyyn!

Terkuin,
Erna
Peducan edunvalvontavastaava(kasvatustiede)
Conduksen kopo-jaoksen pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti