lauantai 8. elokuuta 2009

Andorrassa illanviettoa ihmisoikeuksien puolesta

Tule katsomaan Suomen dokumenttielokuvakentän parhautta, istumaan iltaa ja osallistumaan kolmella eurolla asiaan jolla todella on väliä. Venäjän ihmisoikeusrikokset ovat yhä hiljaisuuden ympäröimät, huolimatta ihmisoikeustaistelijoiden kuten Anna Politkovskaja, antamasta äärimmäisestä uhrauksesta työssään tilanteen parantamiseksi. Katso tapahtuman perustiedot ohesta, tai tsekkaa vaikka Facebookista. Nähdään Andorrassa!
"Hadizhat ja Malik Gatajev ovat pitäneet useiden vuosien ajan orpokoteja tshetsheenilapsille sekä Groznyissä, Tshetsheniassa, että Kaunasissa, Liettuassa. Heidät pidätettiin väkivaltaisesti Liettuassa lokakuussa 2008 erilaisin tekaistuin perustein. Kesäkuussa 2009 heidät tuomittiin kotidespotismista kymmeneksi kuukaudeksi vankilaan.

“Tuntuu käsittämättömältä, että ihmisiä tuomitaan vankilaan koska he rakastavat lapsiaan ja pyrkivät pitämään heistä huolta. Ja pelastavat lapsia, jotka eivät ole heidän omiaan”, kommentoi Aki Kaurismäki. “Koska käytössämme ei ole muita aseita kuin elokuvataide, käytämme sitä vaatiaksemme Gatajeveille oikeutta. Heidän karkotuksensa olisi oikeusmurha.”

Hadizhat Gatajevin ja hänen miehensä Malikin suomalaiset ystävät ja tukijat, heidän joukossaan Pirjo Honkasalo ja Aki Kaurismäki, ovat kutsuneet Gatajevit kunniavieraiksi Honkasalon palkitun, myös Hadizhat Gatajevista kertovan Melancholian 3 huonetta -dokumenttielokuvan juhlanäytökseen Andorrassa tiistaina 18.8. klo 18 alkaen.

Elokuvan jälkeen keskustelua, mukana ohjaajat Pirjo Honkasalo ja Aki Kaurismäki."

--
Antti
Peducan tasa-arvovastaava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti