Opiskelijoiden vastarinta meidän ja tulevien sukupolvien jatkuvalle ylikävelemiselle on epäonnistunut toistaiseksi konkreettisten saavutusten aikaansaamisessa yliopistolakiin ja nyt yliopistomme uudistusten parantamisessa. Kapitalistinen kärkiyliopistodiibadaaba, epädemokraattinen ja johtajakeskeinen "komentoketjujen" päätöksenteko, lukukausimaksukokeilut ja talousmaailman tähtiedustajat hallituksessa ovat kaikki menneet läpi, opiskelijoiden vastustuksesta huolimatta.
Kuten Liitutaululla aiemmin kirjoitettiin, on Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) maailman rikkaimpia opiskelijajärjestöjä. Professori Therese Quinn tarjoaa blogissaan yhden, erittäin perinteisen mutta HYY:ltä aivan liian vähälle käytölle jääneen neuvotteluaseen:
"...unlike any student union I have ever been part of, HYY is fantastically rich. [...] It is incorporated as the HYY Group, an entity which is owned by the Union, and operates a variety of businesses including internet tech, publishing, and hotel and restaurant. This group employs over two hundred people and in 2007 was worth $29.7 million Euros. So, how loudly will this money talk?"
Therese Quinn on kuuluisasta School of the Art Institute of Chicagosta talveksi Suomeen Fulbright-professorivierailijaksi tullut taidekasvatukseen erikoistunut professori, ja näillä näkymin myös Peducan seuraavan pedagogisen kahvilan vieras. Quinn vetää talvella laitoksellamme kurssia kasvatuksesta ja yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta, ja seuraava pedagoginen kahvila tarjoaakin jälleen varmasti välineitä yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ajamiseen. Lisäinfoa ja yksityiskohtia heti kun aikataulut saadaan selviteltyä.
--
Antti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti